Πόρτες, portes

Πρώτο Παγκρήτιο Τουρνουά Τάβλι

Πόρτες, portes   Πόρτες, portes
Πόρτες, portes Πόρτες, portes   Home | Island Crete | Rent a Car | Accommodation | Rent a Craft | Job Finder | TAVLI
rent a car

Blue Star Ferries
Blue Star Ferries

Crete

radio Kriti
98,4 FM Best Radio

Τάβλι, το παιχνίδι των Ελλήνων Η ιστορία του τάβλι

τάβλι
Λαμβάνοντας υπ΄ όψη την δημοτικότητα του παιχνιδιού στην Ελλάδα, θα μπο- ρούσαμε να πούμε ό,τι είναι αποκλειστικά το εθνικό παιχνίδι της χώρας μας. Και όμως, με το όνομα - Backgammon είναι γνωστό όχι μόνον γύρω από την Μεσόγειο, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Αλλά η Ελλάδα είναι φυσικά μία από τις χώρες που καλλιέργησαν σημαντικά το τάβλι, όπως και άλλες χώρες κυρίως της ανατολικής Μεσογείου. Λένε, πως οι Βρετανοί έφεραν το παιχνίδι από τις Ινδίες τον καιρό της αποικο- κρατίας. Παρ΄ όλο που αυτή η εξήγηση είναι πολύ πιθανή, πρέπει να πούμε ό,τι το τάβλι είναι πολύ πιο παλιό παιχνίδι. Εφευρέθηκε στην Μεσοποταμία, την χώρα του Ευφράτη και του Τίγρη. Πρωταρχικά χρησιμοποιώταν για αναπαραστάσεις και αναλύσεις πολεμικών μαχών, όπως και το σκάκι.
Το τάβλι είναι ένα γρήγορο, ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι. Χρειάζεται εμπειρία, γνώση και γρήγορα ανακλαστικά. Δίνει το έναυσμα για λεκτικές κόντρες και πειράγματα, με τη συμμετοχή όλης της παρέας.
Το ποιος παίζει τάβλι, δεν έχει να κάνει με τη καταγωγή, με το μορφωτικό επίπεδο, με την οικονομική επιφάνεια. Δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος επιχειρηματίας, χαμηλόμισθος συνταξιούχος, ή άνεργος, άγνωστος, ή επώνυμος, καλλιτέχνης, ή φοιτητής, μισθωτός ή τεχνοκράτης. Για να παίζεις τάβλι και να είσαι καλός παίκτης το μόνο που χρειάζεται είναι να αγαπάς το παιχνίδι και να εκπαιδεύεσαι, συνεχώς.
Backgammon - Tavli

Μάλια 19/20 Δεκέμβριος Royal Heights Resort Hotel *****

tavli maniatavli tavli mania

Πρώτο Βραβείο Δεύτερο Βραβείο Τρίτο Βραβείο
10.000 € 5.000 € 3.000 €

Αίτηση Συμμετοχής HOT


Links | Sitemap | Contact | Privacy Policy


Athens Airways Athens Airways

dandalis kafe
Dandalis Coffee

Detorakis

Pancretan bank
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

THEOFILOS-Camping Gaz

Alpha Beer

car hire in Crete

neakriti


Δήμος Μαλίων
  Πόρτες, portes Πόρτες, portes
Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes
Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes Πόρτες, portes